19 June 2024

Ευρωεκλογές 2024: Πληρωμή εφορευτικής επιτροπής - άνοιξε η πλατφόρμα

 

Άνοιξε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 η πλατφόρμα για την πληρωμή των μελών της εφορευτικής επιτροπής τα οποία εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε μας στο mastodon, στο twitter και στο Facebook

Ποια είναι η στάση και η αντίληψή σας για το Ποινικό Δίκαιο στην Ελλάδα? Αφιερώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιό μας εδώ.

UPDATE ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024: Η διαδικασία πληρωμής φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία. 

Η πλατφόρμα έκλεισε ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας Ευρωεκλογές 2024: Πληρωμή εφορευτικής επιτροπής


Ειδικότερα, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς taxis που διαθέτουν, στην πλατφόρμα του taxis για τις Ευρωεκλογές και να επιλέξουν την «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής αίτησης πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και καταχώρισης του ΙΒΑΝ».

Link για πλατφόρμα εδώ

Επιλέγετε Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024

Αφού κάνετε είσοδο με τους κωδικούς taxis, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο επιθυμείτε να γίνει η καταβολή της αποζημίωσης των 40 ευρώ, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. 

Στο πεδίο "Αρμοδιότητα" επιλέγετε "Μέλος εφορευτικής επιτροπής" ή "Αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής"


Απαραίτητη προϋπόθεση για να δηλώσετε ΙΒΑΝ είναι να έχει πρώτα καταχωρήσει τα στοιχεία σας ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος. Για τον λόγο αυτό μπορεί να χρειαστεί να κάνετε υπομονή μερικές ώρες.

Για την οριστική υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τα δηλωθέντα στοιχεία είναι έγκυρα με την επιλογή σχετικής ένδειξης (check box) και να ενημερωθεί για την επεξεργασία, χρήση και αποθήκευση των δεδομένων του μόνο για τους σκοπούς της παρούσας επιλέγοντας πάλι το αντίστοιχο πεδίο (check box).

Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 περ. γ' της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 44442/2024 (ΦΕΚ Β 3054/29.05.2024), ο αιτών πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα δηλώσει. 

Η πληρωμή της αποζημίωσης, πραγματοποιείται με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που δηλώθηκε, κατόπιν διασταύρωσης των δηλούμενων στην αίτηση στοιχείων από τη Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ/ΥΠΨΗΔ.

Μέσα από την ίδια εφαρμογή οι δικαιούχοι ενημερώνονται για τα στάδια επεξεργασίας και πληρωμής της αποζημίωσης.

Δείτε επίσης Ευρωεκλογές 2024: Αποζημίωση 40€ στα μέλη της Εφορευτικής - Δείτε την διαδικασία πληρωμής


Ποια είναι η στάση και η αντίληψή σας για το Ποινικό Δίκαιο στην Ελλάδα? Αφιερώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιό μας εδώ.


Ακολουθήστε μας στο mastodon, στο twitter και στο Facebook



























Photo by Ibrahim Boran on Unsplash